FŐOLDAL   BEMUTATKOZÁS   l   KUTATÓCSOPORT   l   ADATBÁZISOK   l   GALÉRIA   l   HÍREK, ESEMÉNYEK   l   LINKEK  l    KAPCSOLAT           l            ENGLISH

 

 

A fotó adatbázisba történő belépéshez kattintson a BELÉPÉS A FOTÓ ADATBÁZISBA linkre az adatbázisok menüpont alatt, majd a megnyíló új oldalon kattintson a barokk_fresko_fotok linkre.

Írja be a felhasználónevet az Account Name, illetve a jelszót a Password mezőbe, majd kattintson a Login gombra.

Az adatbáziba belépve automatikusan a keresőfelületre jut. (Find Mode)

A képernyő jobb szélén a kiemelt mezők (Festő, Épület, Épületrész, Település) egyikében a legördülő listából válassza ki a kívánt elemet. (Egyszerre több mezőben is megadhatja a keresési paramétereket.) A keresés indításához a képernyő bal szélén, középen kattintson a Perform Find gombra.

Ekkor megjelenik a találati lista első oldala, mely maximum 25 képet tartalmaz, függőleges elrendezésben. A lista áttekintéséhez használja a böngésző görgetősávját a képernyő jobb szélén.

A találati listában történő lapozáshoz kattintson a képernyő bal szélén középen, a füzet szimbólumon található nyilakra.

Lista nézetben a képek némileg lekicsinyítve jelennek meg. A nagyításához, azaz a maximálisan 590 pixel magas képek megjelenítéséhez kattintson a kép alatti menü jobb szélén található Zoom feliratra. Ezzel átvált az adatbázis zoom nézetére, mellyel egyenként lapozhatja végig a képeket a füzet szimbólumon található nyilak segítségével. Ha szeretne visszatérni a lista nézethez, a baloldali vezérlőpanelen a Layout legördülő listában válassza ki az "edit" nézetet.

Új keresés indításához kattintson a baloldali vezérlőpanel legfelső sorában jobb szélen található nagyító ikonra. Ügyeljen arra, hogy a Layout legördülő listában az "edit", a View as listában pedig "List" nézet legyen kiválasztva, mert a keresőfelület csak ekkor jelenik meg.

A kilépéshez kattintson a Log Out gombra a képernyő bal szélén, alul.

  

 


© 2009  BAROKK FRESKÓFESTÉSZET MAGYARORSZÁGON OTKA Kutatócsoport
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Művészettörténet Tanszék - 2087 Piliscsaba, Egyetem út 1. telefon: (+36) 26 375-375 / 2919, 2956  e-mail: barokkfresko (@) gmail.com